sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

elämäntapamuutokseni

Teksti kirjoitettu uusiksi osittain 25.9.2021


Olen ollut melkein koko ikäni ylipainoinen. Muistan painaneeni v.2007 noin 115 kg. 
Muistaakseni ensimmäinen ohjelma oli vuonna 2011 ruokavalion muodossa ja myöhemmin ostin kuntosali ohjelman.

Matkan varrella on ollut muutamia eri valmentajia ja monia ohjeita. 

Viimeisen kerran aloitin juhannuksena v.2018 kun ortopedin käynnin jälkeen sain kuulla etten voisi tehdä työtä jota rakastan. Polveni eivät sitä kestäisi siinä kunnossa. Molemmissa polvissa on nivelrikot usean luksaation ja ylipainon seurauksena.  

Juhannuksen jälkeen v.2018 painoin 101,4 kg. Takana oli mm tulehtunut polvi , ja polven hermokivut. 

Siitä lähti matka kohti uutta minää ja paluuta sairasloman jälkeen töihin . Aloitin tekemään sijaisuuksia syyskuun puolesta välistä lähtien ja olin turhaan pelännyt polveni  vuoksi. Ne kestivät todella hyvin , kipuja ei ollut ja voin todella hyvin. Olin pudonnut painosta noin 6 kg ja tehnyt kovasti töitä. 

Helmikuussa 2019 juoksin ekan kerran juoksumatolla ja seuraava  päivänä ulkona. Toukokuun 2019 alussa painoin 79,1 kg. Jolloin alkoi pieni tauko laihduttamisesta ja keskityin henkisen puolen vahvistamiseen ja opettelin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. 

Paino on jojoilut ja noussut pikku hiljaan tuon jälkeen . Voimanostoa kokeilin mutta se jäi ehkä jossain kohtaa haluan kokeilla mutta antaa ajatuksen kypsyä rauhassa. 

Tällä hetkellä tavoitteenani on pudottaa paino alle 80kg ja pysyä siinä. Tästä elämäntapamuutoksesta on tullut elämääni ja viikon aikana tulee liikuttua  vaihtelevasti tavoitteena on saada tietty määrä treeniä viikkoon. Kroppaa kuunellen jossain kohtaan lisään liikuntaa yms. Kuitenkin helmi- elokuun alku meni useamp iteeni viikossa. Välillä kuitenkin oli lepoviikoja. Tässä nyt meni melkein kuukausi kun pidin taukoa sali treeneistä. Nyt palattu salille ja tavoitteena tehdä 2 salitreeniä viikkoon. 

Tiistaina alkoi ruokavalion noudattaminen ja yksi vapaa syönti ateria viikossa. Matkaa teen pääasiassa yksin mutta takana on henkilö jolta saan apua tarvittaessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti