lauantai 6. marraskuuta 2021

Tules kuntoustus Janakkalan kiipulassa 2.2-3.11.2021

Tänä vuonna vietin elämäni ensimmäisen kuntous kurssi jakso kokonaisuuden janakkalan kiipulassa 2.2-3.11.2021 . Hain kuntoukseen syksyllä 2020 työterveyden kautta. Kuntoutus kurssi on kelan järjestämää kuntoutusta.  Kuntouksen järjestäjänä/pitäjänä toimi Avire oy. 






Ensimmäinen kuntoutus jakso oli 2-6.2.2021. Tuolloin tuli paljon liikuttua eri tavalla myös sisällä ja ulkona. Kuntosalia, kävelyä, keppi jumppaa, venyttelyä ja myös ainakin kerran tuli käytyä uima-altaalla.  Tuolloin tehtiin myös kuntotestit; yläkropan toisto voima, vatsalihastesti, kyykkyjä aikaa vasten ja 6 minuutin kävely testi.  Tuona aikana tuli myös liikuttua paljon myös iltaisin käyden kuntosalilla kolmena iltana. 



Toinen kuntotus jakso oli 2-6.8.2021. Sää suosi suurimmaksi osaksi tuon viikon aikana. Paljon liikuntaa tuli myös tuolloin. Uima-altaalla oltiin yhteensä kolmena eri päivänä. Kuntosalilla, luonnossa, liikuntasalilla ja luennoista koostui tämäkin viikko. Muutamana treeni jäi välistä . Kolmoishermosärky oikealla puolen kiukutteli ja siinä kohtaan kivut eivät olleet ihan hallinnassa. Pieni lepo auttoi ja vähän rauhoitteli yläkropan liikuttelua tuolloin .  Viimeisenä iltana vietimme kuntoutus tovereiden kanssa iltaa alueen kodalla. 


Kolmas kuntoutus jakso 1-5.11.2021 
Viimeinen kuntoutus jakso oli tällä viikolla. Lähdin kuntoukseen vaikka minun vasen polvi muljahti viime viikolla. Olin yhteydessä majoitukseen ja sain huoneen sellaisesta paikasta mistä on hyvä liikkua joka puolelle.  Keppien kanssa tuli kuljettua huoneen ulkopuolella sillä välillä välimatkat olivat todella pitkiä. Torstaista lähtien vähentelin pikku hiljaa keppien käyttöä mutta kuitenkin pidin mukani sillä kun kipu yltyi otin kepit käyttöön. Osa treeneistä jäi väleistä, osan tein mukailen ja osaan osallistuin.  Viimeisenä iltana olimme taas kodalla paistamassa makkaraa.  Tein myös  keskiviikosta eteenpäin kuntoutus liikkeitä polvelle.  Tällä kertaa pystyin tekemään vain yläkropan toistotestin ja siinä oli tullut hyvää muutosta.  

Näiden kolmen kuntoutus jakson aikana painoa putosi - 8,7 kg. Vyötäröltä lähti sen viitisen senttiä 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti